Blog

Veiligheid

De manier van vervoeren die u boekt, heeft wel degelijk invloed op de veiligheid van de passagier. Hoewel het misschien onprettig is om over na te denken, is het essentieel dat we ons ervan bewust zijn dat de ene manier van reizen (zoals per taxi) meer veiligheidsrisico’s met zich meebrengt dan de ander.

In dit nieuwsbericht nemen wij u mee in het opstellen van deze vergelijking. Lees gerust verder!

Veilig… of toch niet helemaal?

Uit een recente studie blijkt dat veel taxichauffeurs betrokken zijn bij criminaliteit. Ruim 53 procent van de taxichauffeurs in Amsterdam was afgelopen drie jaar verdachte in of betrokken bij een strafzaak. Dit is niet alleen een probleem in Nederland, maar ook in het buitenland en geldt met name voor landen waar het economisch minder gesteld is dan hier in Nederland.

Zonder ook maar iemand in kwaad daglicht te zetten, stellen wij daarom de kritische vraag; denkt u er weleens over na hoe groot de kans is dat u te maken krijgt met een willekeurige taxichauffeur en daadwerkelijk een risico loopt? Deze beroepsgroep is immers vaak betrokken is bij criminaliteit, blijkt nu. Vooral voor reizigers met een hoog risicoprofiel is het van groot belang te weten dat onze privéchauffeurs - waar dan ook ter wereld - betrouwbaar en oprecht zijn.

Veiligheid voorop

Om onzekerheid weg te nemen bij onze passagiers en werkgevers te helpen voldoen aan de duty of care, maken Meesterchauffeurs zich sterk voor het inperken van risico’s. Met een kritisch oog analyseren wij welke risico’s in een bepaalde regio heersen en doen wij er vervolgens alles aan om deze risico’s te minimaliseren.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Gezien onze uitmuntende chauffeurs en bovengenoemde risicotoetsing, stapt de passagier met een veilig gevoel bij ons in de auto. Meesterchauffeurs anticiperen continu op uitdagingen, zodat onze passagiers comfortabel, professioneel en discreet reizen.

Met de hoogste efficiëntie zorgen wij dat het vervoer door onze passagiers als een moment van rust ervaren wordt. Alles zodat zij ontspannen en goed voorbereid op hun afspraak arriveren – zowel nationaal als internationaal.