Paul Brenkman

 

Paul BrenkmanMeesterchauffeur Paul Brenkman

Een Meesterchauffeur doet veel meer dan alleen maar zorgen dat tijd, plaats en persoon kloppen. Het is net als met schaken. Je moet altijd vijf tot zes stappen vooruit denken. Dan pas ben je de perfecte gastheer van die kleine verplaatsbare ruimte die soms kantoor, soms rustplek is voor je gast.

Een bijzonder persoon van A naar B brengen heeft met strenge eisen te maken. De auto is nieuw, veilig, luxe en voorzien van voldoende leesgoed, drankjes en versnaperingen. De chauffeur is gecertificeerd op het hoogste niveau. Maar of de VIP zich welkom voelde en nog eens terug zal komen kan door jouw optreden doorslaggevend zijn. Vaak is de invloed van de rijdende gastheer groter dan alle luxe accessoires bij elkaar!

Paul (Rotterdam, 1970) is al jaren gediplomeerd VIP-chauffeur. Op 21 jarige leeftijd is hij begonnen als vaste chauffeur voor de raad van bestuur van verschillende multinationals. Later werd hij de chauffeur (en vertrouweling) van diverse Ministers en Staatssecretarissen. Daar ontdekte hij zijn unieke talent om invloed uit te oefenen op de beleving van de gast, zijn eigen werkplezier en dat van zijn collega's. Ook leerde hij al snel hoe je de rust kunt bewaren als het drukker wordt en misschien nog wel het allerbelangrijkste; hoe hij zijn eigen werk leuk maakt en houdt! Dat straalt namelijk af op de klant, het product en het bedrijf.

Gastheerschap, chaufferen, timen, plannen en managen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Paul was als manager en adviseur speciaal VIP-vervoer medeverantwoordelijk voor het vervoer rond diverse grote officiële en staatsbezoeken van buitenlandse regeringsleiders, koninklijke gasten en zelfs de keizer van Japan. Als coördinator zorgde hij dat er niet werd afgeweken van het protocollaire draaiboek, dat alle chauffeurs gedegen waren geïnstrueerd en er constant overleg kon plaatsvinden met alle betrokken diensten.